Vi respekterar din integritet 

Göteborg-Mölndal Seniornet (GMSeniorNet) skyddar dina personuppgifter och arbetar aktivt för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Vi använder cookies för att skydda dina data, samt för att anpassa tjänster som kursbokning, mötesanmälan mm.

Sök - GMS-FORUM
Sök - Frågor & Svar
Sök - Föreningsmöten
Sök - Artiklar/Nyheter
Sök - Taggar

Betala med Swish

Swish som betalningsmetod

Betaltjänsten Swish lanserades i slutet av 2012 och har sedan dess fortsatt att växa stadigt med över 100 000 nya användare varje månad. När Swish nu når 5 miljoner användare (november 2017) innebär det att mer än halva Sveriges befolkning har appen installerad på sina telefoner. Det är inte bara antalet användare av Swish som har fortsatt att öka, utan även frekvensen på betalningar och summorna som swishas.

När Riksbanken undersökte svenskarnas betalningsvanor uppgav 61% av Sveriges hushåll att de har tillgång till Swish, och 52% att de använt appen den senaste månaden, mer än hälften alltså! Under året som gått har Swish, som är ett samarbete mellan Sveriges sex största banker, synts mycket såväl på hemmaplan som internationellt. Att tjänsten är både populär bland användarna och unik i världen visade sig bland annat när swisha fick plats på årets nyordslista, och att Swish röstades fram till svenskarnas mest uppskattade digitala varumärke

GMSeniorNet och Swish
Det senaste året har allt fler medlemmar framfört som önskemål att få betala medlemsmöten, fikaavgift med mera med just Swish. I samband med senaste månadsmötet frågade vår ordförande hur många av deltagarna som hade Swish. En snabb beräkning gav vid handen att cirka tre fjärdedelar använder Swish som betalningsmetod. Glädjande nog fattade styrelsen beslut att även vår förening skall ge våra medlemmar denna möjlighet till betalningsmetod.

Swish - medlems/månadsmöten
När du anmäler dig till ett månadsmöte väljer du om du vill betala fika med fralla kontant eller med Swish. Du får vårt swishnummer med i din bekräftelse. Du kan även skanna den så kallade QR-koden som finns som bild i programbeskrivningen. Samma QR-kod kommer även att finnas tydligt i samband med mötet. Fika med ost/skinkfralla kostar som bekant 40.-. Finns som fast summa i QR-koden. Enklare kan det knappast bli.

Swish - fikaavgift vid kurser och fredagssupport
Går du någon kurs! Eller besöker fredagssupporten! QR-kod och swishnummer finns tydligt både på skåpsdörr och fikakassan (plåtburken). Kommer att finnas från och med den 3 maj

Swish - kursavgift
Bokar du någon av våra kurser väljer du om du vill betala med Swish eller Bank/PlusGiro. I bokningsbekräftelsen finns QR-kod för Swish samt vårt swishnummer för kursbetalningar.  

Swish - medlemsavgift
När det blir dags att betala medlemsavgiften för nästa kalenderår kan du välja mellan swishbetalning eller Bank/Plusgiro. Även här kommer tydlig information i form av QR-kod och swishnummer finnas med. 

Föreningen är nu ansluten till Nordea Swish Företag/Förening
Vår förening har anslutit sig till Nordea Swish Företag/Förening. Detta innebär att vi har fyra unika Swish-nummer som börjar med prefixet 123 följt av sju siffror.

ÄNDAMÅL

SWISH-NUMMER

QR-KOD MED BELOPP

 QR-KOD

Fika vid kurser och support

123 614 86 62

20.-

 

Kursavgift

123 620 20 55

Enligt bokningsbekräftelse

 

Medlemsmöte

123 442 33 07

40.-

 

Medlemsavgift 

123 489 11 49

250.-

 

 

– Swish i siffror:

  • Den 20:e november 2017 nådde Swish fem miljoner användare
  • I oktober genomfördes 16,2 miljoner swishningar
  • I oktober swishade svenskarna för mer än 8,19 miljarder kronor – mellan varandra och till företag, föreningar och organisationer
  • En genomsnittlig swishning mellan privatpersoner var i oktober 564 svenska kronor

 

Det enklaste vid swishbetalning är att skanna, om det finns en QR-kod

VIKTIGT ATT KOMMA IHÅG

  • Bank-ID är en personlig säkerhetstjänst som aldrig ska lämnas ut till någon.
  • Banken ringer aldrig sina kunder för att få dem att genomföra transaktioner på detta sätt.
  • Swishöverföringar sker inte heller på bankens uppmaning.

Källa: Polisen.se


Copyright © 2004 - 2019 GMSeniorNet. All Rights Reserved.

Göteborg-Mölndal Seniornet
Stockholmsgatan 16A
416 70  Göteborg
Org.nr. 802419-4774