Vi respekterar din integritet 

Göteborg-Mölndal Seniornet (GMSeniorNet) skyddar dina personuppgifter och arbetar aktivt för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Vi använder cookies för att skydda dina data, samt för att anpassa tjänster som kursbokning, mötesanmälan mm.

Sök - GMS-FORUM
Sök - Frågor & Svar
Sök - Föreningsmöten
Sök - Artiklar/Nyheter
Sök - Taggar

Mötesreferat

Månadsmötet - januari 2018

Vår ordförande, Thomas Bengtsson, hälsade oss 85 besökare välkomna till årets första månadsmöte. Tidigare på morgon hade styrelsen samlats för styrelsemöte. Planering inför årsmötet var en av huvudpunkterna. Föreningens årsmöte är nästa månad den 27:e. Kallelse kommer att skickat ut i god tid. Redan nu finns årsmöteshandlingarna att ladda ner från vår hemsida. Efter inloggning klickar du här >>. Eller i menyen Medlemsservide/Information o nyheter/Årsmöteshandlingar.

Föreningens support o dataansvarige, Gösta Knutsson, har ägnat en stor del av julhelgen med att byta ut våra kursdatorers hårddiskar till snabbare och moderna så kallade SSD-diskar. Han fick en varm applåd för sin insats.

Thomas presenterade kort Google Keep, vilket är månadens app. Alla som har ett gmail-epostkonto har tillgång till just Google Keep. Tipstack till Per Askerlund! Thomas uppmanade oss att skriva några rader i ”Mina App-förslag”. På denna del av vår hemsida kan vi rekommendera och dela med oss av egna erfarenheter av just appar till, i första hand, våra mobila enheter.

Sune Andreason tog vid. Gick igenom vårens kursutbud. Förklarade tydligt kursernas innehåll samt var vi hittar informationen. Förutom gamla godingar som Allmän datorkunskap, Facebook, Studiebesök och distanssamtal finns en del nyheter. Kursen Macgodis har fräschats upp med nytt spännande innehåll. Även Android har ett nytt innehåll. Vänder sig främst vid den som kanske vill veta lite mer om vad mobilen har att erbjuda. Förutom att ringa med. iPhone/iPad är ett säkert kort.

Några nyheter är Google Foto, Surfa Säkert och Google Drive. I Google foto läggs tyngden, att med mobilen skanna in bilder från ett eget medtaget album. Skapa album i molntjänsten Google Foto. Dela till släkt o vänner mm.

Surfa Säker är en endagskurs. Vi kommer bland annat att i realtid se vilka spår vi lämnar efter oss när vi surfar. Samt lite djupare om Chrome och Microsoft Edge.

Google Drive ingår i kategorien Google Classroom. En helt nytt grepp inom föreningens kurser. Skall bli spännande och se hur våra medlemmar tar emot denna nya form av kurser.

Som vanligt gjorde vi ett rejält uppehåll för kaffe och ost o skinkfralla.

Under slutvinjetten fick Thomas en teaterviskning från Kenneth Karlsson. Vi behöver förstärka kaffegruppen. Är du intresserad? Tveka inte att kontakta Kenneth. Fri kaffe med fralla är belöningen. Förutom Kenneths hemlagade svampsoppa förstås!


Copyright © 2004 - 2019 GMSeniorNet. All Rights Reserved.

Göteborg-Mölndal Seniornet
Stockholmsgatan 16A
416 70  Göteborg
Org.nr. 802419-4774