Vi respekterar din integritet 

Göteborg-Mölndal Seniornet (GMSeniorNet) skyddar dina personuppgifter och arbetar aktivt för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Vi använder cookies för att skydda dina data, samt för att anpassa tjänster som kursbokning, mötesanmälan mm.

Sök - GMS-FORUM
Sök - Frågor & Svar
Sök - Föreningsmöten
Sök - Artiklar/Nyheter
Sök - Taggar

Mötesreferat

Månadsmötet november 2017

Huvudnumret vid detta möte var internet och säkerhet. Vår ordförande Thomas inledde med ett kort referat från styrelsemötet samma förmiddag. Bland annat skall vårt test av annonser på vår hemsida upphöra med omedelbar verkan. Annonserna kan verka störande för våra medlemmar/besökare. Annonsintäkterna kan vår förening vara utan. Emellertid är inget hugget i sten. I en inte alltför lång framtid kan ju annonsintäkter göra så att medlemsavgiften slopas helt. Avvägning och nya beslut skjuter vi på något år.

Thomas fortsatte med att tappert förklara det här med Google Suite. Vår hemsida gmseniornet.se är numera en integrerad del av Google Suite. Alla medlemmar kan i dag få ett särskilt e-postkonto i G Suite, med 30 GB lagringsutrymme. Molnlagring och delning är begrepp som måste få smälta in hos medlemmar och handledare. I alla fall finns redan i dag tekniken och möjligheterna.

Google Classroom är en del av Google Suite. Ett nytt grepp inom lärande. Thomas visade, både från handledaren och kursdeltagarens perspektiv, hur en kurs kan fungera. Kan bli ett verkligt alternativ inom en snar framtid. Redan till vårterminen 2018 kör vi igång med en kurs i ”Google Classroom” som ett test.

Efter fikapausen presenterade Thomas mötets huvudnummer ”Internet och säkerhet” med Jonas Larsson som inbjuden föreläsare.

Med ungdomlig entusiasm och färsk information redogjorde Jonas för alla de fällor vi vanliga internetanvändare kan råka ut för. Allt från hur vi skall välja, och ändra våra lösenord, till hur vi skall källgranska webbnyheter. ”FakeNews” har ju blivit ett Trumputtryck på senaste tiden.

Ett synnerligen bra tips är att vi aldrig skall lämna ut några som helst uppgifter när någon begär sådana via telefonkontakt. Men det visste vi ju innan. Eller hur!

Värdefull månadsinformation är vår förenings signum. Denna dag var inget undantag.

Thomas avslutade mötet med julhälsning


Copyright © 2004 - 2019 GMSeniorNet. All Rights Reserved.

Göteborg-Mölndal Seniornet
Stockholmsgatan 16A
416 70  Göteborg
Org.nr. 802419-4774