Vi respekterar din integritet 

Göteborg-Mölndal Seniornet (GMSeniorNet) skyddar dina personuppgifter och arbetar aktivt för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Vi använder cookies för att skydda dina data, samt för att anpassa tjänster som kursbokning, mötesanmälan mm.

Sök - GMS-FORUM
Sök - Frågor & Svar
Sök - Föreningsmöten
Sök - Artiklar/Nyheter
Sök - Taggar

Månadsmötet - april 2017

Ett välbesökt möte med innehåll utöver det vanliga. Sten Rosberg föreläste under temat ”Datorn och Internets historia”.

Föreningens ordförande Thomas Bengtsson hälsade oss ca 70 deltagare välkommen till mötet. Thomas lämnade ett kort refererat från förmiddagens *styrelsemöte. Därpå följde ett extra årsmöte med en endaste punkt på dagordningen. Nämligen föreningens stadgar. Sålunda en uppföljning av årsmötet i februari i år.

Sten Rosberg, välkänd handledare sedan flera år i vår förening, tog över och höll en synnerligen intressant föreläsning om Datorns Historia. Från 1800-talet och framåt, till våra dagars mobila enheter. Många nickade igenkännande när Sten berättade om hålkort, terminaler och stordatorer. Dock var den svenskbyggda dator BESK en nyhet för mig.

Egentligen en fantastisk utveckling från sextio och sjuttiotalets stora och otympliga skivminnen till dagens SSD-minnen. För att inte tala om datorprocessorns utveckling.

Efter fikat, med läcker ost- och skinkfralla, fortsatte Sten med Internets Historia. Flera av oss har varit med och bekantat sig med webbläsaren Netscape och fildelningsprogrammet Napster.

Sten avslutade med en beskrivning av flera molntjänster som finns tillgängliga för oss privatpersoner. De vanligaste är kanske Google, Microsoft och iCloud. Det absolut säkraste sättet att förvara sina bilder och dokument. 

*Protokoll från föreningens styrelsemöte finner du under interna dokument. Efter inloggning.

Nästa månadsmöte, tisdagen den 30 maj, är temat: Grafisk Design.


Copyright © 2004 - 2019 GMSeniorNet. All Rights Reserved.

Göteborg-Mölndal Seniornet
Stockholmsgatan 16A
416 70  Göteborg
Org.nr. 802419-4774