Vi respekterar din integritet 

Göteborg-Mölndal Seniornet (GMSeniorNet) skyddar dina personuppgifter och arbetar aktivt för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Vi använder cookies för att skydda dina data, samt för att anpassa tjänster som kursbokning, mötesanmälan mm.

Sök - GMS-FORUM
Sök - Frågor & Svar
Sök - Föreningsmöten
Sök - Artiklar/Nyheter
Sök - Taggar

Månadsmötet oktober 2016

Föreningens ordförande Thomas Bengtsson hälsade ett fullsatt Nordengården, ca 100 medlemmar, välkommen till dagens möte. Thomas inledde med ett kort referat från styrelsemötet tidigare på dagen.


Foto: Taina Laurino

Månadens tema var internet och banksäkerhet. Dagen föreläsa var Daniel Leon från Swedbanks säkerhetsavdelning inbjuden. Daniel började med att beskriva det fällor som en godtrogen internetanvändare/bankkund kan hamna i. Allt från de så kallade Nigeriabreven, phishing/nätfiske till samtal från bedragare som utger sig att presentera Microsoft.

Lurad blir man i regel genom en egen aktiv handling. Klickar på okända länkar i mail. Lämnar ut kontouppgifter i mail eller telefon etc.

Ett annat sätt till bedrägerier är identitetsstöld. Någon bedragare kapar helt enkelt en identitet (personnummer) och genom falsk legitimation beställer varor i den stulna identiteten.

Bedragarnas uppfinningsrikedom är stor. Som alltid gäller att inte vara godtrogen. Varken Swedbank eller våra andra banker ber aldrig om kontouppgifter via mail.

Efter en välbehövlig fikapaus fortsatte Daniel med en ingående beskrivning hur man skaffar ett mobilt BankID.

Frågorna var många och Daniel blev ständigt avbruten av vetgiriga medlemmar. Vår ordförande efterlyste bättre mötesdisciplin med frågestund efter Daniels föredragning. Det hjälpte föga!

Vår mötesansvarig, Christer Björstad, avtackade Daniel Leon med blommor.

Som sista punkt på agendan informerade Sune Andreason om de studiecirklar som återstår denna höst. 

Det var ett intressant och berikande månadsmöte. Finns verkligen anledning att återkomma i ämnet.

Lennart Calmegren


Copyright © 2004 - 2019 GMSeniorNet. All Rights Reserved.

Göteborg-Mölndal Seniornet
Stockholmsgatan 16A
416 70  Göteborg
Org.nr. 802419-4774